Logo Sim Only Maandelijks Opzegbaar

Welke providers bieden Sim Only maandelijks opzegbaar met onbeperkt data aan?

Sim Only abonnementen met onbeperkt data

Welke providers bieden Sim Only onbeperkt data aan

15 januari 2018

Wat is een Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement met onbeperkt data?

Sim Only maandelijks opzegbaar met onbeperkt data is een mobiele abonnementsvorm zonder toestel, met alleen een simkaart, waarbij je ‘onbeperkt’ data, belminuten en sms’jes krijgt. Het abonnement kun je iedere maand (gratis) opzeggen.

Een Sim Only abonnement is vaak een stuk goedkoper dan een abonnement inclusief telefoon. Dit komt omdat je provider bij een Sim Only abonnement korting geeft op de maandelijks kosten en je geen eenmalige bijdrage hoeft te betalen voor het toestel. Steeds populairder zijn Sim Only abonnementen met onbeperkt data. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand voor onbeperkt gebruik van data, belminuten en sms’jes. Je kunt je onbeperkt Sim Only abonnement tegenwoordig ook per maand opzeggen of aanpassen. Hierdoor zit je niet vast aan een eenjarig- of tweejarig contract en stap je sneller over op eventueel nieuwe gunstig geprijsde abonnementen.

Aanbieders van Sim Only maandelijks opzegbaar met onbeperkt data

Provider

Inhoud bundel

Snelheid

Contractvorm

Maandprijs

Logo Robin Mobile

Onbeperkt data, bellen

4 Mb/s
4G KPN Netwerk

€ 19,95 p.m.

Gratis maandelijks opzegbaar en aanpasbaar
Logo Tele2

Onbeperkt data, bellen

225 Mb/s
4G Tele2 Netwerk

€ 26,- p.m.

€ 1,- p.m. extra voor maandelijks opzegbaar
+ gratis aanpasbaar
Logo Youfone

Onbeperkt data, bellen

256 Mb/s
4G KPN Netwerk

€ 26,- p.m.

€ 1,- p.m. extra voor maandelijks opzegbaar
+ gratis aanpasbaar

Op dit moment zijn er drie providers die een compleet Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement met onbeperkt data aanbieden, namelijk; Robin Mobile, Tele2 en Youfone. Wanneer je een abonnement afsluit bij deze providers, ontvang je onbeperkt data en kun je onbeperkt bellen & sms’en voor een vast bedrag per maand. Wij zochten de voor- en nadelen van onbeperkt data bij deze providers voor je uit.

Robin Mobile

Wanneer je een Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement met onbeperkt data bij Robin Mobile afsluit, ben je verreweg het goedkoopst uit. Vanaf maandag 15 januari 2018 heb je voor maar liefst € 19,95 p.m. het goedkoopste Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement met onbeperkt data. Je belt & sms’t gratis en je kunt eindeloos online zijn. Bovendien is een abonnement van Robin Mobile gratis maandelijks opzegbaar en aanpasbaar.


Wat is er nieuw? Robin Mobile heeft sinds vandaag dit abonnement ge-upgrade van 3G naar het 4G netwerk. Voorheen betaalde je voor het goedkoopste 4G-ready Sim Only met onbeperkt data abonnement € 34,95 p.m. Door deze upgrade is dit een leuk instap abonnement voor 4G-ready telefoons met beperkte internetsnelheid en maakt dit ‘Robin Junior’ uitermate geschikt voor wie het allersnelste internet niet het belangrijkste is en voor wie niet te veel wil betalen.


Wat het abonnement van Robin Mobile minder geschikt voor iedereen maakt, is dat je bij dit Sim Only abonnement een lage snelheid krijgt. Robin Mobile levert veel minder internetsnelheid dan Tele2 en Youfone met hun Sim Only abonnementen met onbeperkt data. Bij het instap abonnement met 4G levert Robin Mobile maximaal 4 Mbit/s. Dit is voldoende voor het bekijken van een lage kwaliteit filmpjes en streams, maar je online gebruik zal mogelijk niet altijd even goed werken door deze lage snelheid.

Tele2

Wil je onbeperkt kunnen internetten op het 4G+ netwerken van Tele2 met 225 Mbit/s internetsnelheid én onbeperkt kunnen bellen & sms’en tegen een leuke prijs? Dan is het Tele2 Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement met onbeperkt data de uitkomst voor je.


Onbeperkt internet, bellen & sms’en heb je bij Tele2 al voor € 26,-. Dit bedrag is inclusief € 1,- voor de optie maandelijks opzegbaar. Wanneer je er toch voor kiest om een contract van 24 maanden af te sluiten, betaal je € 25,- p.m. Sim Only abonnementen van Tele2 zijn standaard maandelijks aanpasbaar.


Tele2 is met dit Sim Only abonnement T-Mobile slim af is gebleken aangezien de provider een soortgelijk abonnement aanbiedt dat niet maandelijks opzegbaar is. Bovendien is bij Tele2 je bundel geldig in heel Europa tot een maximum dataverbruik van 6GB p.m. Voor bellen naar het buitenland geldt nog altijd een toeslag. Voor Tele2 4G Sim Only maandelijks opzegbaar met onbeperkt data betaal je eenmalig € 15,- aansluitkosten.

Youfone

Het allersnelste en volledig onbeperkte Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement vind je bij Youfone voor (net zoals bij Tele2) € 26,- p.m. Het verschil met Tele2 is dat Youfone maximaal 256 Mbit/s levert over het premium netwerk van KPN. 4G+ is momenteel het snelste netwerk van Nederland.


Ook Youfone vraagt € 1,- extra per maand voor een maandelijks opzegbaar abonnement en dit zit bij de maandprijs inbegrepen. Net zoals Robin Mobile en Tele2 is je abonnement bij Youfone ook maandelijks aanpasbaar. De eenmalige aansluitkosten bedragen € 14,95.

Grote vraag naar Sim Only maandelijks opzegbaar abonnementen met onbeperkt data

We schreven op onze website eerder al over de primeur van Robin Mobile. De provider bood als eerste Sim Only maandelijks opzegbaar met onbeperkt data aan. Maar naast Robin Mobile bieden nu ook andere providers deze combinatie aan. De vraag naar extra data voor het gebruik van mobiele apps en internet wordt alsmaar groter. En dat is ook helemaal niet vreemd. Het gemiddelde data verbruik neemt met het half jaar fors toe, maar waarom precies?

Ongemerkt dataverbruik

Tegenwoordig laten we steeds vaker mobiele apps open staan zonder hier erg in te hebben. Zolang je verbinding met Wifi maakt is dat niet erg, maar zodra je verbinding maakt met het openbare netwerk snoept dit data van je bundel af. Ook al gebruik je sommige apps niet actief.


Een ander voorbeeld van ‘ongemerkt’ dataverbruik is het automatisch afspelen van video’s op Facebook of Instagram. Heb je het automatisch afspelen niet uitgezet in je instellingen? Dan kost dit je wederom data wanneer je niet verbonden bent met Wifi. Ook al bekijk je de video’s niet eens, ze laden wel en daarom kost het je data.

Bestanden worden ‘zwaarder’

Daarnaast heeft vrijwel iedere nieuwe smartphone die op de markt wordt gebracht, een goede tot zeer goede camera waarmee je hoge kwaliteit foto’s en video’s maakt. Sta je er wel eens bij stil dat het versturen van zo’n afbeelding of filmpje via WhatsApp je ook meer data kost? Foto’s en video’s van hoge kwaliteit zijn een stuk ‘zwaarder’ en verbruiken hierdoor meer data.

De behoefte om eindeloos te kunnen streamen

Naast het ongemerkt aanspreken van je databundel is de toename in het mobiele data verbruik vooral het gevolg van het toenemend gebruik van online video en live stream diensten zoals Netflix. Steeds vaker kijken we een programma of serie op onze smartphone. Dit doet de vraag naar Sim Only met onbeperkt data natuurlijk flink groeien. Want wil je altijd en overal kunnen Netflixen? Ook als je geen Wifi in de buurt hebt? Een halfuur Netflix verbruikt al snel 1 GB data. Alleen daarvoor al is Sim Only onbeperkt data de uitkomst. Zo ga je nooit buiten je bundel.

Is ‘onbeperkt’ data ook echt onbeperkt?

Kies je voor een Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement, dan is het goed om te weten dat ‘onbeperkt’ niet volledig onbeperkt is en dus niet zonder grenzen. Hoe zit dat?


Ja, je kunt afhankelijk van je provider heel veel GB data verbruiken, maar toch zitten er plafonds aan het verbruik. Providers kiezen ervoor het verbruik te begrenzen door middel van een ‘Fair Use Policy’. Wat bedoelt wordt met onbeperkt is in feite wat redelijk verbruik is in de ogen van je provider. Deze stellen aparte plafonds in voor data verbruik en bellen/sms’en. We raden je aan hier goed naar te kijken bij de provider van je keuze. De Fair Use Policy verschilt namelijk sterk per provider. Ga je over het maximale verbruikslimiet van je provider heen, dan verlaagt de provider je internetsnelheid voor de rest van de maand. Daardoor kun je van bepaalde diensten geen gebruik meer maken. Wil je toch de maximale internetsnelheid? Dan kun je een bundel aanzetten waarmee je extra data koopt.


Met andere woorden: je wordt niet afgesneden van internet, maar zelf met ‘onbeperkt’ data kan het zijn dat je bij moet betalen.

Fair Use Policy data bij Robin Mobile, Tele2 en Youfone

Robin Mobile

Sluit je een Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement met onbeperkt data af bij Robin Mobile, dan geldt een datalimiet van 27GB per maand. Ga je daaroverheen, dan verlaagt Robin Mobile je snelheid naar 0,4 Mb/s voor de rest van de maand. Je betaalt hierbij geen extra kosten. Wil je toch sneller internet voor de resterende periode diezelfde maand? Dan kun je een NEED 4 SPEED bundel bijkopen voor maximale snelheid.

Tele2

Tele2 heeft juist weer een limiet per dag i.p.v. per maand. Je krijgt van Tele2 5GB data per dag om te verbruiken. Ga je over deze grens heen, dan zal je de gratis BundelBooster moeten aanzetten om van de maximale snelheid gebruik te maken. Doe je dit niet, dan sluit Tele2 je data voor die maand af.

Youfone

Van Youfone krijg je 15GB data per maand. Ben je door je limiet heen, dan vertraagt Youfone de internetsnelheid naar 64 Kbps. Zo kun je wel beperkt blijven internetten zonder extra kosten buiten je bundel. Wil je echter sneller internet binnen diezelfde maand? Dan kun je een databundel bij kopen om weer gebruik te maken van de volledige snelheid. Binnen Europa geldt een apart limiet als je in het buitenland bent. Youfone hanteert dan een datalimiet van 7.899 Mb/s per maand.

Fair Use Policy bellen & sms’en bij de providers

Robin Mobile

Je mag bij Robin Mobile niet meer dan 100 uur per maand bellen en veelal naar dezelfde nummers of langer dan 10 dagen achter elkaar hele lange telefoongesprekken voeren naar dezelfde nummers. Robin Mobile verbreekt automatisch telefoongesprekken die langer dan 1m5 uur duren om fraude of misbruik te voorkomen. Ook het sturen van meer dan 4000 sms’jes per maand naar veeral dezelfde nummers wordt gezien als onredelijk gebruik.

Tele2

Je belt onbeperkt naar vaste en mobiele telefoonnummers in Nederland vanuit Nederland en naar nummers binnen de Europees Economische Area. Wat niet onder de onbeperkte bundel valt is bellen vanuit Nederland naar nummers in het buitenland, bellen naar 0900-nummers en betaalde service nummers.

Youfone

Je belt onbeperkt naar vaste en mobiele telefoonnummers in Nederland en naar nummers binnen de Europees Economische Area. 0900-nummers, service nummers en landen buiten Europa vallen hier dus niet onder. Verder merkt Youfone als onredelijk verbruik aan, wanneer je gedurende een periode van vier maanden meer tijd in het buitenland doorbrengt dan in Nederland en meer verbruikt dan je normaal in Nederland doet.

Maandelijks opzegbaar

Is Sim Only maandelijks opzegbaar met onbeperkt data toch niet wat je zoekt en betaal je liever minder voor je Sim Only abonnement? Kijk dan eens naar de providers die Sim Only maandelijks opzegbaar aanbieden. Zo heb je het voordeligste Sim Only abonnement al bij Ben vanaf € 8,25 p.m.