Logo Sim Only Maandelijks Opzegbaar

Tele2’s Unlimited Sim Only abonnement blijkt een gouden zet

Tele2 Unlimited Sim Only

Tele2 Sim Only met Unlimited data

28 augustus 2017

Kwartaalcijfers van Tele2 over het tweede kwartaal van 2017 laten zien dat de provider met Unlimited een flinke slag aan het slaan is en haar grote concurrent T-Mobile heeft afgetroeft. Unlimited blijft tot op heden nieuwe abonnees trekken en concurreert daarmee sterk met T-Mobile’s Go Unlimited, die ook verkrijgbaar is in Sim Only variant.

In navolging van T-Mobile’s Go Unlimited, waar klanten voor 35 euro per maand onbeperkt kunnen bellen, internetten en sms’en is Tele2 in mei van dit jaar een vergelijkbaar project gestart waarbij klanten voor 25 euro per maand onbeperkt bellen, internetten en sms’en binnen de EU. Voor 1 euro per maand meer is het Sim Only maandelijks opzegbaar. Daarmee is een strijd losgebarsten.

Grootste spelers Sim Only unlimited

Tele2 is met T-Mobile momenteel de grootste speler op de ‘onbeperkt-data’ markt. Vooral de populariteit van de sim-only variant waarbij klanten een vaste prijs betalen voor internet en bellen is enorm.


Dat Tele2 met Unlimited een gouden zet heeft gemaakt, wordt wel bewezen door het aantal Unlimited leden. Tele2 telt inmiddels 110.000 Unlimited leden en heeft daarmee een flinke prestatie neergezet in het landschap van onbeperkte-data. Met zoveel leden is Tele2 op dit moment T-Mobile’s grootste concurrent met het vergelijkbare en eveneens populaire Go Unlimited.

Nieuwe sim only Unlimited leden

Uit cijfers van Tele2 blijkt dat in het tweede kwartaal van 2017, 69.000 leden een Unlimited abonnement hebben afgesloten. Daarvan zijn er 51.000 nieuwe Tele2 leden.


Sindsdien heeft Tele2 er ruim 40.000 nieuwe leden bij en een matiging lijkt nog niet in zicht. Tele2 mag zichzelf met deze prestatie een welverdiende schouderklop geven, omdat meer providers stunten met onbeperkt-data projecten en Tele2 behoorlijk last heeft gehad van T-Mobile’s start met Go Unlimited.


Waar Tele2 in 2016 last had van dalende prijzen en de introductie van T-Mobile’s Go Unlimited lijkt de Zweedse provider, na zelf deel te nemen aan de prijzenoorlog, nu niet onder te doen voor T-Mobile. Inmiddels is T-Mobile bezig met een run-up en ook is het afwachten wat andere providers gaan doen ten aanzien van onbeperkt-data bundels en Sim Only maandelijks opzegbaar abonnementen.