Logo Sim Only Maandelijks Opzegbaar

Sim Only maandelijks opzegbaar met gratis 4G

4G internet

Sim Only met gratis 4G

31 mei 2016

Internet met 4G wordt door steeds meer providers aangeboden bij een Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement. Het verschilt echter of 4G standaard wordt geleverd of dat je hier extra voor moet betalen.

Het aantal mobiele gebruikers met 4G internet is de laatste tijd flink toegenomen. Dit is niet zo gek, want het heeft verschillende voordelen ten opzichte van 3G. Zo is 4G internet over het algemeen een stuk sneller, waardoor je sneller grotere bestanden kan downloaden of muziek en video’s kan streamen in betere kwaliteit. Waar je met 3G weleens lang moet wachten tot je foto’s en video’s op Facebook geladen zijn, is dit met 4G zo gebeurd. Daarbij is de dekking van het 4G netwerk beter, waardoor je bijna overal kan beschikken over super snel internet.

Sim Only maandelijks opzegbaar inclusief 4G internet

Er zijn providers die gratis 4G leveren bij een Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement, maar soms wordt er wel onderscheid gemaakt tussen de verschillende abonnementen. Zo leveren Robin Mobile, Youfone en Vodafone alleen 4G bij de abonnementen met een grotere databundel. Bij Tele2 krijg je wel standaard 4G bij alle Sim Only abonnementen. Wanneer je graag gebruik wilt maken van sim only op je mobiel met 4G is het dus belangrijk om uit te zoeken wanneer er standaard 4G geleverd wordt.

Providers met 4G bij alle Sim Only maandelijks opzegbaar abonnementen

Tele2 is de enige provider die standaard 4G levert bij alle Sim Only maandelijks opzegbaar abonnementen. In de onderstaande tabel worden de goedkoopste abonnementen van deze provider met elkaar vergeleken.

Provider

Abonnement

Maandprijs

Logo Tele2

Sim Only: 100 min/sms en 1GB

€ 11,-
Aansluitkosten € 10,-

Logo Tele2

Sim Only: onbeperkt bellen/sms en 1,5 GB

€ 17,-
Aansluitkosten € 10,-

De abonnementskosten van beide providers liggen dicht bij elkaar. Wel moet je bij Tele2 eenmalige aansluitkosten van € 10,00 betalen. Daar staat tegenover dat je bij Tele2 veel meer data krijgt dan bij bij andere Sim Only providers. Een databundel van 300 MB is vrij laag en het is de vraag of je hier voldoende aan hebt. Het is daarom wellicht aantrekkelijker om toch voor Tele2 te kiezen.

Providers met 4G bij geselecteerde Sim Only maandelijks opzegbaar abonnementen

De providers Vodafone, Youfone en Robin Mobile bieden alleen gratis 4G aan bij de Sim Only maandelijks opzegbaar abonnementen met grotere databundels. In het onderstaande overzicht vindt je de goedkoopste abonnementen van deze providers met gratis 4G.

Provider

Abonnement

Maandprijs

Logo Vodafone

You M: 50 min/sms en 500 MB

€ 10,- Aansluitkosten € 10,-

Logo Youfone

Sim Only: 100 min/sms en 5000 MB

€ 24,-
Aansluitkosten € 9,95

Logo Robin Mobile

Super snel: onbeperkt bellen, sms’en en internet

€ 36,95
Geen aansluitkosten

De prijs van het Vodafone Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement inclusief 4G is lager dan bij de andere providers. Wel krijg je bij dit abonnement slechts 500 MB, terwijl je bij Youfone 5000 MB krijgt en bij Robin Mobile zelfs onbeperkt internet. Ook hier geldt dus dat je bij het uitzoeken van een abonnement dus niet alleen moet letten op de prijs, maar ook op de hoeveelheid data die geleverd wordt.

Sim Only maandelijks opzegbaar met 4G als extra optie

Het kan zo zijn dat 4G niet standaard geleverd wordt bij een Sim Only maandelijks opzegbaar, maar dat je dit wel als extra optie kan kiezen. In dit geval betaal je een extra bedrag voor 4G internet, naast de gebruikelijke abonnementskosten. Bij Ben en Simyo geldt dit voor alle abonnementen. Voor Youfone en Robin Mobile geldt dat er bij de grotere bundels standaard 4G geleverd wordt, maar bij kleinere bundels moet je hier extra voor betalen.

In het onderstaande overzicht vind je de kosten die gerekend worden voor 4G bij de verschillende providers. De totale kosten van je abonnement zijn afhankelijk van het aantal belminuten, smsjes en MB’s je kiest. Deze zijn in de vergelijking niet meegenomen.

Provider

Extra voor 4G

Logo Ben

€ 2,- per maand

Logo Simyo

€ 5,- per maand

Logo Youfone

€ 5,- per maand

Logo Robin Mobile

€ 4,95 per week

Bij Ben betaal je slechts € 2,- per maand om gebruik te kunnen maken van 4G. Zowel Simyo als Youfone rekenen € 5,- per maand. Bij deze 3 providers vraag je 4G aan als extra optie bij je abonnement. Vervolgens kan je hier gebruik van blijven maken, tenzij je dit zelf weer uitzet. Bij Robin Mobile werkt dit anders. Hier vraag je de optie NEED 4 SPEED aan voor € 4,95 per week. Bij het aanvragen moet je aangeven hoe lang je gebruik wilt blijven maken van 4G. Als je dit niet aangeeft vervalt deze optie na 1 week vanzelf.

Wanneer je dus een Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement wilt met 4G heb je de keuze uit een groot aantal providers. Het is afhankelijk van je internet gebruik en je wensen voor telefonie, welk abonnement je het beste kan kiezen. Let er daarbij wel op of er standaard 4G geleverd wordt of dat dit alleen aangeboden wordt als extra optie.