Logo Sim Only Maandelijks Opzegbaar

Sim Only maandelijks opzegbaar met 4G internet bij Tele2

Tele 2 Sim Only met snel internet

Sim Only met 4G internet bij Tele2

26 oktober 2015

Provider Tele2 heeft aangegeven aan het einde van dit jaar nog 4G Sim Only abonnementen aan te bieden. Tele2 dekt nu ongeveer 90% van Nederland.

Sim Only maandelijks opzegbaar met 4G internet

Er zijn al meerdere providers die een Sim Only maandelijks opzegbaar met 4G internet aanbieden. De providers die dit aanbieden zijn: Ben, Vodafone, Simyo en Youfone. Vanaf eind 2015 sluit ook Tele2 zich aan in dit rijtje. Tele2 maakt momenteel gebruik van het T-mobile netwerk voor 2G en 3G internet. Het 4G netwerk wordt door Tele2 zelf uitgerold, hierdoor wordt Tele2 minder afhankelijk van T-mobile.


Huidige klanten van Tele2 met een sim only maandelijks opzegbaar abonnement worden automatisch en gratis overgezet naar het 4G netwerk. Wel is het belangrijk dat je toestel 4G ondersteuning biedt. Niet alleen je toestel, maar ook je simkaart moet 4G ondersteunen. Bij Tele2 kun je zien of je simkaart al klaar is voor 4G internet. Als je simkaart nog geen 4G ondersteunt, krijg je automatisch een bericht van Tele2 wanneer je nieuwe simkaart bezorgd wordt.

Nieuwe klant bij provider Tele2 met sim only maandelijks opzegbaar

Wanneer je nog geen klant bent bij Tele2, maar wel graag van hun 4G netwerk gebruik wilt maken, kun je een Sim Only maandelijks opzegbaar aanschaffen bij Tele2. Er zullen geen extra kosten aan verbonden worden om gebruik te maken van het 4G netwerk. Dit is echter niet bij elke provider het geval. In onderstaande tabel is te zien hoeveel euro er bovenop je Sim Only maandelijks opzegbaar komt als je gebruik wilt maken van 4G internet.

Provider

Kosten 4G internet

Maximale snelheid

Logo Simyo

€ 5,-

25 Mbit/s

Logo Tele2

Standaard / Gratis

150 Mbit/s

Logo Vodafone

Standaard / Gratis

150 Mbit/s

Logo Ben

Mogelijk vanaf 1500 MB

15 Mbit/s

Logo Youfone

€ 5,-

50 Mbit/s

Tele2 heeft zelf nog geen informatie gegeven over de 4G bundels. Aangezien huidige klanten gratis worden overgezet naar het 4G netwerk met hun bestaande bundels, wordt er verwacht dat de sim only abonnementen hetzelfde blijven echter met een hogere internetsnelheid. Momenteel dekt Tele2 90% van Nederland met hun 4G netwerk. De verwachting is dat begin 2016 heel Nederland gedekt wordt door het 4G netwerk. Zo kan dus iedereen gebruik maken van het 4G internet van Tele2.

Er wordt verwacht dat de prijzen een stuk lager liggen dan bij de andere providers. Tele2 heeft aangegeven dezelfde strategie in Nederland te gaan hanteren als in Zweden. In Zweden biedt Tele2 grote databundels aan voor een lage prijs. Een sim only maandelijks opzegbaar in Zweden met 20 GB data kost € 31,- per maand. In vergelijking bij Simyo krijg je 4 GB aan data voor € 36,- per maand en bij Vodafone 7 GB voor € 36,- per maand.