Logo Sim Only Maandelijks Opzegbaar

Sim Only voor kinderen

Maandelijks opzegbaar voor kinderen

Sim Only voor kinderen

8 augustus 2016

Kinderen raken tegenwoordig steeds eerder en sneller vertrouwd met ‘nieuwe media’ en hebben veel kinderen een eigen smartphone. Vaak betalen de ouders voor hun de abonnementskosten. Daarom kan een Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement voor zowel kinderen als voor de ouders veel positieve kanten hebben.

Voordat je met je kind op zoek gaat naar het juiste Sim Only abonnement, kan je overwegingen maken tussen de hoeveelheid internet en de hoeveelheid bel en sms’jes per maand. Uiteraard wil je niet dat je kind buiten de bundel komt en dat er daardoor extra kosten bij komen. Een maandelijks opzegbaar abonnement heeft als voordeel dat je kind niet meteen voor 1 of 2 jaar vast zit aan een contract. Dit kan handig zijn voor als je kind nog een keer wilt wisselen van provider of wilt kiezen om de bundel te verhogen of te verlagen.

Extra opties bij Sim Only voor kinderen

Sim Only providers houden rekening met het telefoon gedrag van kinderen. Dit doen ze door de volgende opties aan te bieden:

  • De internetsnelheid wordt verlaagd na het bereiken van het einde van de bundel zodat er geen extra kosten in rekening worden gebracht.

  • Providers geven een waarschuwing wanneer het limiet van de internetbundel bijna is bereikt.

  • Een aantal providers biedt een maandelijks aanpasbaar abonnement aan. De bundel van je kind kan daarmee worden aangepast. Dit kan handig zijn als je kind bijvoorbeeld elke maand bijna over de bundel heen gaat of juist ver onder de bundel zit.

Wij zochten voor je uit welke providers een maandelijks opzegbaar abonnement aanbieden, geschikt zijn voor kinderen en wat de mogelijkheden van de Sim Only voor kinderen zijn.

Provider

Verhogen data

Inzicht verbruik

SMS-alert

MB-stop

Geschiktheid

Logo Vodafone

Ja

Ja

Bij 80% en 100%

Nee

Redelijk

Logo Ben

Ja

Ja

Bij 50% en 70%

Ja, Mb-stop

Geschikt

Logo Youfone

Ja

Ja

Bij 80%

Ja, dataplafond

Geschikt

Logo Tele2

Ja

Ja

Bij 80% en 100%

Ja, dataplafond

Zeer geschikt

Logo Simyo

Ja

Ja

Bij 80% en 100%

Nee

Redelijk

De providers Ben, Youfone en Tele2 zijn zeer geschikt voor kinderen. Deze aanbieders zorgen ervoor dat het internet wordt geblokkeerd als je over je internetbundel heen gaat. Dit wordt door de verschillende providers een MB-stop of dataplafond genoemd. Bij deze providers heb je de zekerheid dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht. De provider Tele2 is zeer geschikt omdat deze provider ook een melding geeft wanneer je 100% van je bundel hebt verbruikt. Wanneer de databundel op is, kun je deze zelf makkelijk verhogen door extra MB te kopen. Voor de optie MB-stop van Ben, dien je deze optie wel zelf in te schakelen.

Goedkope Sim Only voor kinderen

Het hangt per provider af of deze geschikt is voor kinderen door de verschillende opties die net zijn besproken. Naast de mogelijkheden van de provider speelt de prijs ook een rol. Je wilt voor je kinderen aan niet te hogen kosten vast zitten. In de onderstaande tabel is een vergelijking gemaakt tussen de providers die een Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement aanbieden.

Provider

Mogelijkheden

Extra’s

Maandprijs

Logo Ben

500 MB + 100 bel/sms

Goedkope bundels

€ 7,-

Logo Youfone

1250 MB + 125 bel/sms

€ 0,50 bundelkorting

€ 8,50

Logo Vodafone

1 GB + 10 bel

Onbeperkt sms’en

€ 10,-

Logo Tele2

2 GB + 100 bel/sms

Gratis 4G internet

€ 12,-

Logo Simyo

1000 MB + 100 bel/sms

Gratis 4G internet

€ 15,-

Uit de vergelijking wie de goedkoopste aanbieder is voor een maandelijks opzegbare Sim Only komt de provider Ben. De provider Ben kost slecht € 7,-. Wanneer je denkt dat je kind iets meer GB nodig heeft dan 500 MB, kan je voor Youfone kiezen. Zij bieden een maandelijks opzegbaar abonnement aan met 1250 MB. Voor het maken van een keuze is het belangrijk om een afweging te maken tussen de kindvriendelijke mogelijkheden van een provider en de prijzen die de providers vragen voor een Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement.


De provider Tele2 biedt als extra de ‘Kind en veilig mobiel internet’ pagina op haar website. Tele2 bespreekt op deze pagina potentiele gevaren van internet voor kinderen. Daarnaast geven zij tips over hoe ouders hun kind hierin het beste kunnen begeleiden. Dit is handig voor ouders die zich net wat meer willen inlezen in het gebruik van internet.