Logo Sim Only Maandelijks Opzegbaar

Geen datakosten bij streamen muziek bij T-Mobile Sim Only

T-Mobile

Geen datakosten bij muziek streamen bij T-Mobile

12 oktober 2016

T-Mobile wil een Sim Only maandelijks aanpasbaar abonnement aan gaan bieden waarbij er geen data van je bundel af gaat wanneer je muziek streamt.

De Sim Only provider biedt de optie voor gratis muziek streamen aan vanaf een abonnement met minimaal 6GB. Muziekstream diensten zoals Deezer, Tidal, Hits NL, Napster en Spotify zijn aangesloten bij het datavrije muziekplatform van T-Mobile. Andere streamingdiensten zich bij T-Mobile aanmelden om ook bij dit platform opgenomen te worden.

Toekomst van gratis muziekstreamen niet gegarandeerd

Het staat niet vast dat T-Mobile deze dienst mag aanbieden volgens de Nederlandse netneutraliteit. Door geen datakosten in rekening te brengen bij het verbruik van je Sim Only bundel creëert T-Mobile oneerlijke concurrentie omdat er bepaalde diensten voorgetrokken worden. Vodafone probeerde eerder een dergelijk iets door geen datakosten in rekening te brengen bij het streamen van HBO GO videodata. Hierdoor ontstond oneerlijke concurrentie waardoor Vodafone een sterkere positie in de markt had kunnen krijgen. Dit werd echter gestopt door de ACM en Vodafone werd geforceerd de optie te beeïndigen en een boetebedrag te betalen.


Onlangs probeerde T-Mobile ook onbeperkte abonnementen aan te bieden voor internet, maar daarbij wilde de provider wel de kwaliteit van video’s beperken. Het afknijpen van dataverkeer of manipuleren van de doorvoersnelheid is tegen de Nederlandse wetgeving. T-Mobile werd daarom geforceerd dit te veranderen, het is dan ook de verwachting dat het niet in rekening brengen van data voor muziekstreaming niet mag van de ACM.


De eerste kamer is zojuist akkoord gegaan met een wetsvoorstel voor strengere netneutraliteit. Het ACM doet nu onderzoek naar de diensten van T-Mobile. Verwacht wordt dat T-Mobile zijn klanten de optie tot vrij muziek streamen niet mag aanbieden. T-Mobile heeft al aangegeven naar de rechter te stappen.

Abonnementskosten bij gratis muziekstreamen van T-Mobile en alternatieven

Zoals gezegd biedt T-Mobile de optie voor gratis muziekstreamen pas aan vanaf een abonnement met een databundel van tenminste 6GB, ook wel 6000MB. Hieronder zetten wij uiteen wat de kosten daadwerkelijk zijn voor deze abonnementen en welke alternatieve databundels je bij andere providers kan krijgen waarbij je genoeg ruimte hebt voor streamen.

Provider

Mogelijkheden

Extra’s

Maandprijs

Logo T-Mobile

6000 MB 4G

120 minuten
onbeperkt SMS

€ 25,-

Logo T-Mobile

20.000 MB 4G

120 minuten
onbeperkt SMS

€ 34,-

Logo Youfone

6000 MB 4G

100 MIN/SMS

€ 23,-

Logo Tele2

24.000 MB 4G

Onbeperkt MIN/SMS

€ 36,-

Let op dat je bij de bovenstaande abonnementen bij T-Mobile vast zit aan een twee jaar contract. Bij Youfone en Tele2 zijn de Sim Only abonnementen maandelijks opzegbaar. Ondanks dat T-Mobile geen data rekent voor muziek streaming, kan je voordeliger uit zijn bij Tele2 met een grotere databundel voor een nagenoeg zelfde prijs als T-Mobile abonnementen met minder MB. Met de grote databundels van Tele2 hoef jij je overigens geen zorgen te maken dat je snel door je data heen bent.